Кои са подходящите плочки за нашата баня

Визията на нашето жилище трябва да бъде съобразена с нашите изисквания.  Но основно правило е също така, че използваните материали трябва да бъдат с високо качество, за да се запазят дълго време в отлично състояние.
Предлагаме ви да се потопим в света на плочките за интериор на баня от http://www.makenzi.bg/. Точно така, плочките трябва да бъдат разглеждани именно като важна част от интериора, тъй като именно те създават цялостната визия.
В момента изборът е наистина огромен и ви съветваме най-напред да се спрете на цветовете комбинация, която най-много ви допада. Да, знаем, че задачата е трудно, но разглеждайки моделите в онлайн магазин за плочки, лесно ще ориентирате коя комбинация най-много ви харесва. След това трябва да премерите размерите както на стените, така и на пода на банята. Това наистина е необходимо, за да сте сигурни, че размерът на избраните плочки съответства и на размерите в самото помещение.
Важно е да вземете под внимание дебелината на плочките, като това правило важи най-вече за подовите плочки. Дебелината на плочката е наистина важна, тъй като от нея зависи каква е нейната здравина. Покритието на плочката също е от значение и е добре да запомните, че по него не бива да има никакви пукнатини и драскотини, тъй като те са знак, че качеството на съответната плочка не е високо.
Поинтересувайте се дали плочките са от фаянс, теракота или пък гранитогрес. Добре е да знаете, че плочките от фаянс са подходящи само за облицоване на стени, тъй като са по-тънки и не са добър избор за поставяне на под. Това правило не важи за гранитогрес и теракота, тъй като те са отлични както за поставяне на под, така и на стени.